fredag 29. juli 2011

Fotosafari på Marivold


For ikke lenge siden campet min beste venninne med familien på Marivold, så jeg tok med campingstol og stakk på besøk. Etter flere timer med kaffe og skravling innendørs mens regnet trommet på teltduken tittet endelig solen fram. Vi benyttet anledningen til en rusletur med skikkelig jenteprat og litt fotografering.



Regnet henger igjen i morelltreet.


En sjøstjerne har forvillet seg opp på land.


Sommerstemning med kamilleblomster.

torsdag 28. juli 2011

Brukt i Brevik: Frelsesarmeens bruktmarked


Beliggenheten alene er nesten nok til å  gjøre Frelsesarmeens bruktmarked til min absolutte favoritt blant bruktbutikkene i Brevik. Men selvfølgelig er det flere grunner. Butikken er relativt godt organisert, jeg finner nesten alltid noe jeg bare MÅ ha her óg det er mulig å gjøre en skikkelig god handel. Prisene har nemlig ikke tatt helt av, noe de har gjort enkelte andre steder etter at brukt ble "in". Her er litt av utvalget fra sist jeg var innom.


Heklede puter med bestemorsruter


Grønne glassvaser og matchende sommertallerkner. Vasene ble med hjem, men tallerknene var der fortsatt da jeg gikk.



Mye rart til kjøkkenet. Glassene er pent sortert i serier, og på den andre siden av butikken står det mye fint gammelt porselensservise.


De gamle termosene på toppen av hylla vekker gode barndomsminner, men jeg klarte såvidt å gå fra dem. Det er begrenset hvor mange termoser to personer har bruk for...

Som dere skjønner lot jeg det bli igjen litt til dere andre. Så er du i grenlandsområdet er det vel verdt å ta turen innom Brevik. Send mannen på Diplomaten med penger til is, så får du litt ekstra god tid til skattejakten.

tirsdag 26. juli 2011

"Bruktbyen" Brevik


For en drøy uke siden, før alt ble snudd på hodet, var jeg hjemme i lille, fredelige Brevik og oppdaget til min store glede at byen var blitt et brukteldorado. Jeg fant utrolig mye flott, men klarte å begrense meg, litt i hvert fall. Noen skatter ble likevel med hjem og blir, som dere ser, et fint tilskudd til samlingen av grønne boller og glassgjenstander.


Utrolig flott mønster i den grønne glassbollen. Jeg har flere av disse i forskjellige størrelser og de brukes ofte, til taco, salater, snacks og til og med som blomsterkrukker.


Emaljefatet er litt styggfint og passer perfekt når jeg skal ha med meg frokosten ut på balkongen i andre etasje.


To små grønne glassvaser ble det også. Planen er å bruke dem til svibler når det nærmer seg jul. Men før den tid skal de få flotte seg med markblomster sammen med denne vasen, som jeg brukte til roser i vinter.


Og så var det denne da. Har falt fullstendig for dette serviset fra Egersund, men klarte å motstå fristelsen og kom bare hjem med denne ene tallerkenen. Et fint tilskudd til tacobollene tenker jeg... Men det spørs om ikke jeg må tilbake og få med meg en liten kopp eller to likevel.


Oversikten over bruktbutikker begynner å bli ganske god for min del, og jeg har så absolutt tenkt å dele med meg. Derfor vil dere finne flere innlegg om mine favoritter framover. Håper det kan være til nytte og glede for andre skattejegere.

mandag 25. juli 2011

Håp



«Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen»

Stine Renate Håheim


Jeg er helt stum av beundring over at det er mulig å komme med et slikt utsagn kort tid etter å ha opplevd et slikt mareritt som ungdommene på Utøya gjorde fredag kveld.
 
Det har vært en lang og trist helg. Sterke historier fra overlevende etter eksplosjonen i Oslo og massakren på Utøya har strømmet gjennom tv, radio og aviser. Helgen på desken i Agderposten har vært langt fra normal, og vi sitter alle igjen med inntrykk som kommer til å prege oss i lang tid framover.
 
Heldigvis er alle mine kjære trygge, men jeg kjenner likevel på smerten til de som har mistet noen. Og er full av takknemlighet til alle de som har gjort og fortsatt gjør en utrolig innsats i rednings- og letearbeidet.
 
22. juli 2011 er risset inn i norgeshistorien for alltid.
 
Nå er det likevel på tide å se framover. Det er kommet til et punkt hvor jeg ikke klarer å høre mer. Eller rettere sagt, jeg trenger en pause, for å tåle nyhetssendingene også i dagene som kommer.
 
Derfor vil jeg å rette fokus tilbake mot de små gledene i hverdagen. Som et pusterom, noe positivt, et sted hvor man kan fjerne seg fra ondskapen et lite øyeblikk og kjenne på at det fortsatt finnes noe godt i verden.
 
Vi vil uansett aldri glemme!

fredag 22. juli 2011

Noen som vet hva dette er?


Denne planten dukket plutselig opp på utsiden av blomsterbedet. Ser ut som en slags urte, men er ikke helt sikker på hva. Hvis den kan brukes til noe burde den jo kanskje forfremmes til en plass i selve bedet...

onsdag 20. juli 2011

Observasjoner fra en strandmadrass


Plutselig kan jeg oppdage at blomsten som lå i veien da jeg skulle bla om i boka var skikkelig søt.


...at rosebuskene er ganske fine også uten blomster.


...at måka faktisk er litt morsom der den står og skriker.


...at et nærbilde av grass kan bli et fint stemningsbilde av sommeren.


Og at det finnes liv i grasset. En liten flue klamrer seg fast i vinden.

Men så var det på tide å stikke nesa nedi boka igjen og lese videre...

mandag 18. juli 2011

Sommer på jorda


...og sommer er ikke akkurat høysesong for innetid foran pc-en, men litt blogging blir det tid til. I helgen har jeg fått en skikkelig dose Grenlands-sommer. Det er ikke skikkelig sommer før vi har hørt Postgirobygget på Wrightegaarden i Langesund, og NÅ, nå er det endelig sommer! Utrolig bra konsert på fredagen!


Lørdag var det baccalaofestival i Brevik og jeg gjorde en fantastisk oppdagelse. Det ser nemlig ut til at min kjære, lille hjemby snart kan bytte navn fra iskrembyen til gjenbruksbyen. Det blei litt shopping, for å si det sånn... Men det skal dere får høre mer om seinere, synes nemlig hver lille butikk fortjener sitt eget innlegg.



Lørdagen ble avsluttet med Curt Adeler Vandrespel, som feirer byens store sjøhelt. Absolutt verd å få med seg hvis du er i nærheten førstkommende helg! Fiskesuppe, spesialbrygget øl (for de som har lov), sanger og utstilling ved bymuseet, rusletur med tablåer gjennom byens gater og avslutning i den gamle barneparken var en kjempeflott opplevelse! Husk gode sko og varme klær.

Riktignok mente min kjære det ble en litt vel stor dose Breviks-patriotisme, noe jeg selvfølgelig er fullstendig uenig i. Derfor avslutter jeg like godt med et par vers av Brevik-sangen:


Gamle Brevik med utsyn mot sjøen,
havn og fjorder og sund kler deg godt.
Gamle Brevik med skogen og øen,
for en prektig natur du har fått

Selve byen har krokete gater,
lange brygger med hus nokså små,
og på torget to gamlinger prater
om sin ungdom på bøljan den blå.

Vakre hauger og knatter og åser
ligger rundt som en skjermende krans,
og når solgangsbris sommerdag blåser
trer Eidangerfjords bølger sin dans.

fredag 15. juli 2011

Enda flere roser...



En liten rusletur i byen med nytt kamera, og vips, så får man øye på helt andre ting enn vanlig. Disse rosene fant jeg like ved torvet, og de måtte jo bare foreviges. Så kunne jeg leke meg litt med makroen med det samme.



Bildene er forresten helt ubehandlet. Noe som er litt uvant for meg. Men blei overrasket over hvor gode de er sånn rett ut av kameraet.

torsdag 14. juli 2011

Mitt sommerparadis

Lofoten




Ja, ikke hele Lofoten da. Men familien har et hus nesten ytterst i Lofoten, mellom Reine og Å. Fullt av mammas kunst og rekvedfunn, og pappas hvalknokler, tørrfisk og andre rariteter. Her storkoser vi oss, slapper fullstendig av og bare nyter den ville naturen.


Dessverre blir det ingen tur nordover i år, men bare se på disse bildene fra fjorårets ferie, så skjønner dere hva jeg mener. Det finnes vel neppe noe flottere. Jeg har definitivt funnet mitt sommerparadis!


Kaffe i solveggen. Bordet er laget av rekvedfunn fra fjæra.




Ut vinduet på den lokale puben.



Å



topptur med lillesøster.


Reine


Ballstad


Flere sommerparadis finner du her.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...