tirsdag 6. juli 2010

Uteliv

Endelig er sommeren her!! Og vi fikk akkurat klar uteplassen før storinnrykk under Hovefestivalen. Her koser vi oss hele sommeren, og blir det for varmt har vi laget et seil (sydd av to dusjforheng med hjelp fra lillesøster), som gir oss deilig skygge.

Utesengen er en gammel daybed som ble til overs da vi samlet alle våre eiendeler i samme hus. Den er stor og deilig og fungerer fint både når vi har mange gjester og hvis vi vil ligge rett ut og slikke sol. Vi har stappet den full med et par gode strandmadrasser og masse deilige puter.

Utebordet er et gammelt teakbord kjøpt på gjenbruksbutikken på Heftingdalen (fyllinga). Det ble glemt under snøen i vinter, og i tillegg noe redusert i størrelse etter at min kjære og svigerfar kappet plater til badet, så det skal byttes ut etterhvert. I mellomtiden har det fått en fin voksduk (kjøpt billig på Stoff og Stil) som pynter opp og skjuler skadene. Legg til to deilige utestoler, så har du en uteplass hvor vi koser oss med kaffe og lesestoff. Jeg med mine "dameblader" og min kjære med sykkelblader og aviser.

Alle putene trenger et sted å bo, så da jeg ikke fant noe nytt bord på min siste tur til fyllinga, ble denne gamle kista og et par kurver (som inneholdt en vindunk inkludert inntørkede mus) med hjem i stedet. Her er det plass til pledd til alle mine frosne venner, som ikke er like glad som meg i å sitte ute etter at sola går ned. I tilfelle regn får voksduken lov å fungere som vanntett dekke, så ikke puter og pledd blir klissvåte.

Kaninen Rudolf har fått sin egen lille uteplass og hopper rundt og graver i jorda mens vi slapper av.

I hagen er det en god blanding av planter som bare er til pynt og spiselige saker, som bringebær, blåbær, rabarbra, jordbær og sukkererter.

En liten sommerfugl har også forvillet seg ut i blomsterbedet.

Kanskje vi til og med får et par pærer til høsten.

Ting spirer og gror og jeg gleder meg til å høste bær og blomster. Men først skal sommeren nytes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...