mandag 30. april 2012

Barn av søttitallet

Så har vi vært en tur på loftet igjen. Det vil si, mamma har vært på loftet og funnet esken med mitt gamle babytøy. Og akkurat som jeg lovet da jeg viste dere min kjæres gamle klesplagg (han er jo 1980-modell), så er det en fest av glade 70-tallsfarger.


Slengbuksa er vel det aller beste beviset? Og som dere ser hadde jeg stol som matchet. Stolen har hatt et langt liv, først med meg og søstrene mine, og så som dukkestol. Nå er den nok pensjonert.


Dette fine settet er det tante som har strikket til meg. Selvfølgelig med sleng det også. Og kombinasjonen lilla, orange og brunt er jo utrolig kul! Gleder meg til jenta vår kan begynne å bruke dette.


Flere som husker disse skjortene med blondekrage? Jeg har hørt fra andre 70-tallsmødre at de kan være litt plundrete å bruke, men vi må jo gjøre et forsøk.


Påskedress anno 1979.


Tenk at jeg har passet inn i dette? Det fine strikkesettet er det farmor som har strikket til meg. Hun døde da jeg var åtte år, så slike skatter blir ekstra verdifulle. Det må fjernes litt nupper, og et par tråder må festes, men ellers er det godt som nytt. Og snart skal det tas i bruk igjen.
Den fine vognposen lå også i en eske på loftet og skal få nytt liv i løpet av sommeren.


Her er det tante som har heklet. Solhatten må nok vente til neste sommer, for den er litt stor, men på denne tiden neste år kan den nok komme til nytte.


Til slutt må jeg bare få vise dere disse sparkebuksene. De er kanskje noen år gamle, men jeg syns jeg kjenner igjen fluesoppene fra interiørtrenden de siste årene. Snart ligger de ferdig vasket og klare til bruk på barnerommet i det nye huset.

...

Og så er jeg nysgjerrig på om det er flere der ute som gleder seg over å kunne bruke sine gamle klær til ungene. Kanskje var du pastellbaby på 80-tallet (for tro meg, det var stor forskjell på haugen med mitt tøy og lillesøsters)? 

Legg gjerne igjen en link så jeg kan ta en titt hvis du har vist frem noe lignende.

1 kommentar:

  1. Ja 70 tallet var fargerikt. Det var ikke mye lys blått og rosa den tiden. Takk for titten. Gøy å mimre litt.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...