onsdag 18. juli 2012

Fra villniss til blomsterbed

Det første blomsterbedet er på plass i hagen. Heftig luking av undertegnede etterfulgt av god hjelp fra mamma har resultert i at skvallerkålbedet er tryllet om til et flott blomsterbed.


Rosebusken var i bedet fra før, den måtte bare letes frem fra alt ugrasset. De flotte røde valmuene er hentet i en haug i et hjørne av tomta, der fant vi også noen nydelige oransje valmuer. Irisen er hentet i en annen haug, mens liljene til venstre er kommet via Arendal fra mammas hage.

Resultatet er et bed som blomstrer gjennom mesteparten av sommeren. Liljer og iris i mai/juni, valmuer og rose i juni/juli. Så gjenstår det bare å se om de gule rosene er remonterende. Busken har i hvertfall noen fine knopper fortsatt, så vi kan se fram til flere blomster allerede i år.


FØR:


UNDERVEIS:


ETTER:


Fint?

2 kommentarer:

  1. Deilig å få ryddet opp og plantet et fint bed. Har hatt mye hjelp fra mamma i min hage, og de fleste plantene jeg har kommer derfra. Kjempefine røde valmuer, selv har jeg bare de orange.

    SvarSlett
  2. Så flott! Forrige eier av vårt hus (og hage) har ikke lagt bånd på seg når det gjelder å plante, ei heller ikke brukt nevneverdig tid på å tenke på plassering av busker og blomster så vår hage er et kapittel for seg selv. Men en gang i fremtiden skal vi ta vare på det vi vil ha, for så å legge bedet brakk, samt gjøre noen nødvendige endringer.

    Gratulerer med babyen. Håper dere har det fint og koser dere. Begynner å kjenne på at det ikke er så lang tid igjen til det er vår tur. Klem

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...