onsdag 11. juli 2012

Vill, villere, villvin

Det er mye flott å finne i en overgrodd hage. Så langt har det dukket opp iris, valmuer, akeleier og, ikke minst, to flotte rosebusker. Denne var fullstendig dekket av villvin, men etter å ha sett noe rosa langt inne i det grønne bladverket måtte jeg fram med hagesaksa.


Fram til nå har jeg tatt det veldig rolig når det gjelder huslige sysler, vi vil jo ikke ha noen tidlig fødsel. Men plutselig er det på tide at jenta vår skal ut og hilse på verden, så da kan mor sette i gang med hagearbeidet.

Og når belønningen er så flott er det verd litt jobb.


Sånn så det ut da vi tok over huset. En skikkelig blomstereng i forkant og inntørket villvin på veggen til annekset. Mengder av frisk og grønn villvin dekket mesteparten av en levegg som såvidt kunne skimtes.


FØR


ETTER

Mesteparten av villvinen er forvist fra innsiden av leveggen. Nedenfra var det vokst opp skvallerkål og de største brenneslene jeg noensinne har sett (de var nesten like høye som veggen), de måtte også vekk.

Fortsatt gjenstår det både finpuss av villvinen og litt mer luking langs bakken, men nå kommer i det minste rosene til sin rett, mens de fortsatt er på sitt fineste. Og jeg kan glede meg til å nyte rolige formiddager i en deilig og skjermet krok av hagen (så lenge det varer).

... og hvis noen syns leveggen blei for bar:


Det er mer enn nok igjen på baksiden!

1 kommentar:

  1. Villvin er en flott klatreplante ,og den får jo så flott rød farge på høsten.
    Det er vilt og lekkert hos deg , Marit.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...