mandag 5. november 2012

Dåpsønsker

Det er ikke bare lett å skulle ønske seg noe på vegne av andre. Nå nærmer det seg dåp for den lille tulla vår, og da er jeg likevel nødt til å prøve. Det er mye hun trenger, men dåpsgavene skal jo helst være noe litt mer varig, noe hun kan ha en stund og som hun forhåpentligvis setter pris på når hun blir litt større også.

Et barneservise fra Elsa Beskow står høyt på ønskelisten, for eksempel "Blomsterbarna" eller "Putte i blåbærskogen".


Og kanskje dette kunne være noe? Sølvkopp og bestikk med "O, du som metter liten fugl". Det bordverset kommer hun i hvert fall til å høre ofte, selv om både tanter og besteforeldre ofte bytter ut "fugl" med både lam, krokodille, zebra og elefant...


Jeg er blant de som ser på dåpen som noe mer enn bare tradisjon, så en barnebibel står definitivt på ønskelista. Denne med 365 fortellinger kjøpte jeg til den eldste datra til ei venninne av meg, og den har fått veldig god tilbakemelding. Noe for en av fadderne kanskje?


Andre barnebøker er også fint å ha. Gjerne noen med fine bilder eller morsomme eventyr, rim og regler.Både jeg, mannen og alle søskna våre har slike rammer med bilde av oss selv fra vi var små og inngravert fødselsvekt, lengde og dato. Aller helst skal det være plass til bilde av foreldre og besteforeldre i rammen rundt, men hvis det ikke finnes lenger er disse veldig fine.Søte smykker er også en fin dåpsgave. Selv om hun foreløbig er litt liten til å bruke dem.


Og kanskje et søtt lite smykkeskrin til å ha små skatter oppi?

Ellers fant jeg mange gode idéer på denne siden. Blant annet foreslår de at man kan ønske seg frukttrær. Nå har jo tulla vår allerede fått et epletre i barselgave. Og dessuten er det litt seint på året for å plante trær. Men det er én av mange morsomme og smarte gaveidéer.

Uansett er den beste gaven alle de menneskene som bryr seg og er glad i henne og kommer til å være der under hele oppveksten. Og de har hun jammen mange av allerede!

...

Mer info om gaveønskene finner du ved å klikke på bildene.

2 kommentarer:

  1. Masse flotte ønsker! Fint å tenke på at det skal være noe som skal gi glede i mange år fremover. Fikk tips til gaveønsker til mine små nå til jul! Ha en fin uke!

    SvarSlett
  2. Så mange flotte ønsker, og enig med deg at de skal vare i mange år :) Her er det "Noas Ark" sparebøsse med gravering som har vært favoritten, og forhåpentligvis blir den brukt selv om de blir voksne :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...