torsdag 14. mars 2013

Redesignet festivalminne


T-skjorta fra Hovefestivalen 2009 ...


... er blitt til en liten kjole til snuppa.

Det er ikke få t-skjorter jeg har liggende fra diverse festivaler, ferier og annet gøy jeg har vært med på. Noen få er faktisk i bruk, de andre tar bare opp plass. Så hvorfor ikke bruke dem til noe nyttig.

En gang skal jeg få sydd et lappeteppe av de kjæreste minnene, men i dag ble det altså en kjole. Superenkelt og gjort på en liten time.

Kjole av T-skjorte
Cirka størrelse 1 år


Finn en kjole du liker fasongen på og legg den oppå t-skjorta hals mot hals. Halsåpningen blir litt stor, men småjenter har stort sett noe annet under uansett, og du slipper billig unna med ferdig hals.

Fest kjolen med knappenåler og klipp rundt. Husk sømmonn. Klipp lenger på utsiden hvis du ønsker en større størrelse, da må du bare huske å ta høyde for bredere ermer også.


Når du er ferdig å klippe fjerner du "mal"-kjolen, bretter t-skjorta på midten og sjekker at den er lik på begge sider.

Mål riktig lengde på "modellen" og klipp av nederst. Som dere ser var min "modell" i konstant bevegelse, så jeg slumpet litt.

Vreng t-skjorta og sy sammen i sidene. Så vrenger du tilbake, legger opp og syr kanten nederst og på ermene (det er mulig ermene bør sys før sidene, men jeg fulgte dette).

Vips, så har du en søt liten kjole.


Jeg valgte å sy sømmene i rødt for å hente opp fargen i Hove-logoen. Kjolen fortjente å bli rocket opp litt...

Nå har snuppa en fin ny kjole, og minnet om festival, sol og sommer slipper å støve vekk innerst i skapet.

Jeg håper å få tatt et bilde av kjolen på, men foreløpig er den litt stor, og dessuten var ikke fotomodellen helt samarbeidsvillig, så det får jeg komme tilbake til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...