Scones er et fantastisk bakverk. Kjapt og enkelt å slenge sammen, og så er det bare å bruke det man har i huset. Så da vi var tomme for ferskt bakverk i dag, ble det nybakte scones til frokost. Det ville jo faktisk tatt lengre tid å kjøre på butikken etter brød.
Og her er oppskriften
ca. 6-7 stk
Jeg lager stort sett ting på slump og oppskriften blir aldri den samme, men det blir like bra hver gang.
4-5 dl tørrvare (mel, havregryn, frø el.)
1,5-2 dl veske (melk, rømme, yoghurt, soyamelk, en skvett juice, vann...)
1-2 halvpiska egg
1-2 ts bakepulver
litt salt
evt. krydder
en slump olje, flytende margarin, smelta smør el.
Sleng sammen til en ganske flytende røre, spa et par spiseskjeer per scone på et bakebrett, kvern gjerne litt salt eller godt krydder på toppen og sett i ovnen på 225 grader, varmluft, 7, 8, 9-10 minutter (til de er gylne).
Vips så har du frokost på 15 minutter
Smaker også veldig godt med litt feta, hakkede urter eller rester av annet godt blandet i røra.
Tusen takk for tipset:-))
SvarSlettOppskrifta er no notert,så dette må prøves ein dag.
Klem Gry
Ser veldig godt ut!
SvarSlett