onsdag 12. oktober 2011

Høsten er her


Og med den blomstrer endelig denne planten. Resten av året forsvinner den litt mellom roser og peoner. Den er dessuten ikke veldig fin, og jeg har flere ganger lurt på om ikke den skal byttes ut med noe annet.


Men så kommer høsten da, og de små rosa blomstene springer ut og lyser opp i blomsterbedet. Og så får den leve et år til. Så kanskje det bare er å innse, at den litt sukkulentliknende planten er kommet for å bli. Og kanskje noen vet hva den heter også?


Så fin syns jeg faktisk den er at den får lov å bli med på Moseplassens kåring av Herr Høst. Så får vi se hvordan han gjør det der... Ta en kikk hvis du vil se flere fine høstplanter.

8 kommentarer:

 1. Vet ikke ka den heter, men fin var den, det e klart at du skal la den få leve, ha en fin dag, hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
 2. Har også en slik, men vet heller ikke hva den heter :)

  Lykke til :)

  SvarSlett
 3. Jeg har ikke greie på blomster, men er ganske god på google ;) Kan det være en Oktoberbergknapp? Syns den er fin jeg, er fargeklatt i bedet når alle andre planter går i dvale.

  SvarSlett
 4. Jeg er veldig glad i denne planten. Den er lett å sette avlegger av uten at den sprer seg uhemmet i bedet. Jeg synes bladverket er dekorativt fra tidlig vår og fyller godt mellom andre tidligere blomster.Synes de kållignende rosettene er flott kontrast til det andre i bedet. Jo oktoberberknapp er en favoritt hos meg. Må derfor bli det i konkurransen også!

  SvarSlett
 5. Skikkelig fin! Flott med noe som blomstrer sent.

  SvarSlett
 6. Det er nok en oktoberbergknapp ja. Mange kaller den bare for sedum, noe som er korrekt, men det er mer presist med oktoberbergknapp.

  En skikkelig høstvinner dette, og absolutt genial til snitt, holder i evigheter! Enkel å dele er den også, blir fort mye av den.

  SvarSlett
 7. Så vet jeg at den heter oktoberbergknapp :-). Jeg har oppdaget denne vakre planten i hagen vår først i år, da jeg fikk ryddet dem frem så de kom til sin rett. Og da blomstret og blomstret de til langt utpå høsten.

  Den har så definitivt fått en av mine stemmer!

  SvarSlett
 8. Så fin! Herlig med noe som blomstrer litt sent også.

  Ha en fin høstdag! :-)

  Klem, Turid

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...