onsdag 11. mai 2011

Om plen og privatliv


For et år siden var utsikten fra stuevinduene en grøft full av ugrass. Greit nok om sommeren, når det var grønt og fint, men ikke veldig pent resten av året. Så i fjor tok vi affære. Vi raket, brant bråte, la duk, spredde ut et lastebillass med jord og sådde plen. Bortsett fra et par bare flekker er vi skikkelig fornøyd med resultatet.


I år har vi bestemt oss for å gjøre noe med problem nummer to. Veien går rett forbi, og vi føler at vi sitter på "utstilling" når vi bruker uteplassen. Men så er det på denne siden av huset vi har mest sol. Den dukker opp grytidlig og blir til i seks-sjutia. Hva gjør man så når man vil ha en hekk, helst med en gang?


For oss ble løsningen thuja. Hatet av mange, men for tiden elsket av oss. Vi er bare kommet halvveis, men allerede nå kan vi se at thujahekken skaper et effektivt skille mellom oss og veien. Den hindrer ikke innsyn, men viser likevel tydelig at dette er noens hage.

Så var det bare å få plantet den andre halvparten da.

2 kommentarer:

  1. Thuja er genialt. Vintergrønn og lett å hanskes med. Gratulerer med valget. :)

    SvarSlett
  2. Thuja er nok en rimelig og grei løsning.. Ser dessverre at den nok er litt på vei "ut", men den er jo grønn og fin hele året da - i hvertfall når man steller den rett! Gleder meg til jeg får egen hage igjen...

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...