tirsdag 14. juni 2011

Prosjekt levegg


Som Kari med bloggen Fredløs helt riktig gjettet var det altså leveggen som var det nye på bildet jeg la ut på lørdag. Og her får dere være med på hele prosessen.

Siden ingen av oss er spesielt snekkerkyndige gikk vi for ferdige levegger fra Byggmakker. Syns de var ganske fine jeg. Eller, de blir hvertfall fine når de får samme farge som husveggen. Slegge fikk vi låne av en nabo, og så var det bare å sette i gang.


Først festes leveggen til huset.


Når det er gjort må jordspydet i bakken, for deretter å plassere stolpen og skru fast leveggen i den.


Selvfølgelig var det masse stein akkurat der jordspydet skulle ned. Dette er noe av det vi fant...


Dermed fikk jeg rensket opp i jorda mellom plattingen og leveggen med det samme. Her lurer vi på om ikke det blir steinbed etterhvert. Tar veldig gjerne i mot tips om planter som kan passe i steinbed og som tåler mye skygge.


På med neste del av veggen og siste stolpen, og vips, så var leveggen ferdig! Kjapt og greit fikset på en lørdags formiddag. Må si jeg syns min kjære har vært veldig flink (selv om jeg også hjalp litt...).


Før og etter

Både vi og naboene er superfornøyde. Endelig har vi hver vår hage og litt mer privatliv, men kan fortsatt stikke nesa rundt hjørnet og invitere på kaffe.


7 kommentarer:

  1. Det blei fint med leveggen, det e godt og få sitte lunt både for vind og innsyn :)
    Fin blogg, fant deg gjennom nye blogger, følger dæ videre, koselig om du følger mæ og, ha en fin kveld, hilsen Lisbeth :)

    SvarSlett
  2. Deilig med levegg både for vind og privatliv:o) Det ble ordentlig fint!

    Ha en fin kveld!
    Heleneklem;o)

    SvarSlett
  3. Hei Katrine,
    Ble koselig og lunt dette og som du selv sier litt mer privat samtidig som det ikke er noe i veien for en kaffe eller litt vin over "hekken". Hyggelig at du er fornøyd med de ferdige leveggene kjøpt hos Byggmakker. Ønsker du mer inspirasjon, tips og triks anbefaler jeg bloggen vår http://forandring.byggmakker.no/.
    Ha en fortsatt strålende dag, hilsen Marianne

    SvarSlett
  4. så kjekt prosjekt! Smart og rask løsning, ypperlig bakgrunn for klatreplanter er det også, om det frister.

    Hyggelig at du er med på konkurranse :)

    SvarSlett
  5. Lunt og fint med levegg ,det ble veldig koslig, Marit.

    SvarSlett
  6. Ajunga reptans er en flott bunndekker med mørkrøde blader og blålilla blomster på forsommeren.
    Hvor mye skygge den tåler er jeg usikker på, men en bunndekker vokser vel naturlig under noe og der det er skygge vil jeg tro :-)

    Lykke til i konkurransen.

    SvarSlett
  7. Gjør seg med levegger. Vi måtte også lage oss skille til naboer som var tett på. Har vært en ny opplevelse og bruk i år :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...